OPAKOWANIE:
1 kg
ILOŚĆ PORCJI:
20
Koncentrat białka serwatki:
14g
Olej MCT:
2g
Lactospore®:
0,5g
Koncentrat białka serwatki jest uznawany za szybko wchłanialne źródło białka, co wynika z niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczy. Stosując białko serwatkowe uzupełniamy aminokwasy egzogenne (czyli takie, których organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować, a które, dla zachowania pełni zdrowia, muszą być dostarczane razem z pożywieniem), które działają antykatabolicznie oraz wspomagają odbudowę i regenerację.
Czy wiesz, że...
Spożywanie białka wspomaga odbudowę mięśni, a także przyspiesza regenerację po treningu. Co jest szczególnie ważne dla osób aktywnych fizycznie, dbających o sylwetkę oraz regenerację. Co więcej dodatek zdrowych tłuszczy, złożonych węglowodanów oraz kolagenu sprawia, że Białko Wojownika jest pełnowartościowym i dobrze zbilansowanym posiłkiem, który można zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub nawet w podróż. Proporcje zostały tak dobrane, by białko miało formę pysznego puddingu zapewniającego sytość na dłużej niż w przypadku standardowych odżywek w formie shake’a.
- zamiennik posiłku oparty o cztery źródła białka
- zawiera: białko konopne, koncentrat białka serwatkowego, białko jaj i kazeinę micelarną
- najwyższej jakości źródła węglowodanów pochodzące z mąki owsianej i sproszkowanego słodkiego ziemniaka
- Białko Wojownika zostało wzbogacone o opatentowany przez amerykańskie laboratorium Sabinsa probiotyk Lactospore®, w postaci baterii fermentacji kwasu mlekowego Bacillus coagulans. To wielofunkcyjny i stabilny w temperaturze pokojowej probiotyk o udokumentowanej skuteczności klinicznej.
- charakteryzuje się niską zawartością cukru, smak nadają mu zdrowe zamienniki cukru
ŹRÓDŁA WĘGLOWODANÓW ZŁOŻONYCH
Węglowodanów złożonych w Białku Wojownika dostarczają mąka owsiana oraz sproszkowany słodki
ziemniak (batat).
Mąka owsiana razowa stanowi nie tylko wartościowe źródło węglowodanów złożonych, a także
błonnika pokarmowego. Mąka owsiana jest uznawana za cenne źródło witamin, zwłaszcza z grupy
B oraz rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E i K. Oprócz witamin, owies zawiera także minerały,
m.in. żelazo, magnez, potas i cynk.
OLEJ MCT – ŹRÓDŁO ZDROWYCH TŁUSZCZY
Pozyskiwany z oleju kokosowego olej MCT w formie niezbędnych średniołańcuchowych kwasów
tłuszczowych stanowi ich najbogatsze źródło. Największą zaletą oleju MCT jest szybka
przemiana na energię wykorzystywaną dla mięśni, serca i mózgu. Co więcej zmniejsza apetyt oraz
stabilizuje poziom glukozy we krwi, a także wspomaga działanie korzystnych bakterii
jelitowych.
CZYM JEST LACTOSPORE®?
Jest klinicznie przebadanym preparatem probiotycznym wyprodukowanym przez firmę
Sabinsa. Zawiera bakterie kwasu mlekowego Bacillus coagulans. By zapewnić stabilność zarówno w
temperaturze 30° C do 37° C jak i pH w zakresie od 5.5 do 6.2 produkt ten został poddany
naturalnemu procesowi mikrokapsułkowania. Dzięki czemu przetrwa „podróż” przewodem
pokarmowym do jelit, gdzie zacznie się efektywnie namnażać.
HYDROLIZAT KOLAGENU
Białko wojownika zawiera w składzie kolagen w formie hydrolizatu. Powszechnie i słusznie uważa się,
że kolagen odgrywa rolę we wzmacnianiu skóry, włosów i paznokci oraz zapewnia ochronę dla
stawów. Nie wszyscy jednak pamiętają, że kolagen buduje także nasze kości, jest niezbędny do
utrzymania silnych mięśni i prawidłowego ich funkcjonowania oraz tworzy strukturę tętnic.
Koncentrat białka serwatki jest uznawany za szybko wchłanialne źródło białka, co wynika z niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczy. Stosując białko serwatkowe uzupełniamy aminokwasy egzogenne (czyli takie, których organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować, a które, dla zachowania pełni zdrowia, muszą być dostarczane razem z pożywieniem), które działają antykatabolicznie oraz wspomagają odbudowę i regenerację. Dzięki obecności leucyny, koncentrat białka serwatki ma również wpływ na produkcję hormonu wzrostu.
Kazeina micelarna to najlepsza forma kazeiny będąca jednym z najmniej przetworzonych suplementów białkowych. Kazeina po spożyciu zmienia konsystencję w rodzaj odpornego na działanie kwasów trawiennych koloidu i bardzo wolno przesuwa się przez układ pokarmowy. Dzięki temu czas jej wchłaniania wydłuża się nawet do 7 godzin.
Koncentrat białka jaj stanowi źródło aminokwasów egzogennych w tym BCAA (aminokwasów egzogennych rozgałęzionych) oraz bogate źródło alaniny i argininy. Są to aminokwasy stymulujące m.in. syntezę tlenku azotu, zwiększając przy tym przepustowość krwi w mięśniach.
Białko jaja jest trawione w łatwy sposób, jednak jego wchłanianie trwa nawet do 3 godzin. Ten rodzaj białka ma wpływ na regenerację mięśni po treningu.
Białko konopne zaliczane jest do pełnowartościowych białek roślinnych bogatych w aminokwasy BCAA oraz naturalne kwasy omega-3 i omega-6 w optymalnej proporcji 3:1. Co więcej jest to produkt łatwo przyswajalny, nie powodujący dolegliwości żołądkowych. Właściwości odżywcze tego białka kwalifikują go do kategorii Superfoods.