Menu
down-arrow


OPAKOWANIE:

1 kg


ILOŚĆ PORCJI:

20


Koncentrat białka serwatki:

14g


Olej MCT:

2g


Lactospore®:

0,5g

Koncentrat białka serwatki jest uznawany za szybko wchłanialne źródło białka, co wynika z niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczy. Stosując białko serwatkowe uzupełniamy aminokwasy egzogenne (czyli takie, których organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować, a które, dla zachowania pełni zdrowia, muszą być dostarczane razem z pożywieniem), które działają antykatabolicznie oraz wspomagają odbudowę i regenerację.
KUPUJĘ

Czy wiesz, że...


Spożywanie białka wspomaga odbudowę mięśni, a także przyspiesza regenerację po treningu. Co jest szczególnie ważne dla osób aktywnych fizycznie, dbających o sylwetkę oraz regenerację. Co więcej dodatek zdrowych tłuszczy, złożonych węglowodanów oraz kolagenu sprawia, że Białko Wojownika jest pełnowartościowym i dobrze zbilansowanym posiłkiem, który można zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub nawet w podróż. Proporcje zostały tak dobrane, by białko miało formę pysznego puddingu zapewniającego sytość na dłużej niż w przypadku standardowych odżywek w formie shake’a.



  • zamiennik posiłku oparty o cztery źródła białka
  • zawiera: białko konopne, koncentrat białka serwatkowego, białko jaj i kazeinę micelarną
  • najwyższej jakości źródła węglowodanów pochodzące z mąki owsianej i sproszkowanego słodkiego ziemniaka
  • Białko Wojownika zostało wzbogacone o opatentowany przez amerykańskie laboratorium Sabinsa probiotyk Lactospore®, w postaci baterii fermentacji kwasu mlekowego Bacillus coagulans. To wielofunkcyjny i stabilny w temperaturze pokojowej probiotyk o udokumentowanej skuteczności klinicznej.
  • charakteryzuje się niską zawartością cukru, smak nadają mu zdrowe zamienniki cukru


ŹRÓDŁA WĘGLOWODANÓW ZŁOŻONYCH

Węglowodanów złożonych w Białku Wojownika dostarczają mąka owsiana oraz sproszkowany słodki ziemniak (batat). Mąka owsiana razowa stanowi nie tylko wartościowe źródło węglowodanów złożonych, a także błonnika pokarmowego. Mąka owsiana jest uznawana za cenne źródło witamin, zwłaszcza z grupy B oraz rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E i K. Oprócz witamin, owies zawiera także minerały, m.in. żelazo, magnez, potas i cynk.


OLEJ MCT – ŹRÓDŁO ZDROWYCH TŁUSZCZY

Pozyskiwany z oleju kokosowego olej MCT w formie niezbędnych średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowi ich najbogatsze źródło. Największą zaletą oleju MCT jest szybka przemiana na energię wykorzystywaną dla mięśni, serca i mózgu. Co więcej zmniejsza apetyt oraz stabilizuje poziom glukozy we krwi, a także wspomaga działanie korzystnych bakterii jelitowych.


CZYM JEST LACTOSPORE®?


Jest klinicznie przebadanym preparatem probiotycznym wyprodukowanym przez firmę Sabinsa. Zawiera bakterie kwasu mlekowego Bacillus coagulans. By zapewnić stabilność zarówno w temperaturze 30° C do 37° C jak i pH w zakresie od 5.5 do 6.2 produkt ten został poddany naturalnemu procesowi mikrokapsułkowania. Dzięki czemu przetrwa „podróż” przewodem pokarmowym do jelit, gdzie zacznie się efektywnie namnażać.


HYDROLIZAT KOLAGENU


Białko wojownika zawiera w składzie kolagen w formie hydrolizatu. Powszechnie i słusznie uważa się, że kolagen odgrywa rolę we wzmacnianiu skóry, włosów i paznokci oraz zapewnia ochronę dla stawów. Nie wszyscy jednak pamiętają, że kolagen buduje także nasze kości, jest niezbędny do utrzymania silnych mięśni i prawidłowego ich funkcjonowania oraz tworzy strukturę tętnic.



Koncentrat białka serwatki jest uznawany za szybko wchłanialne źródło białka, co wynika z niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczy. Stosując białko serwatkowe uzupełniamy aminokwasy egzogenne (czyli takie, których organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować, a które, dla zachowania pełni zdrowia, muszą być dostarczane razem z pożywieniem), które działają antykatabolicznie oraz wspomagają odbudowę i regenerację. Dzięki obecności leucyny, koncentrat białka serwatki ma również wpływ na produkcję hormonu wzrostu.

Kazeina micelarna to najlepsza forma kazeiny będąca jednym z najmniej przetworzonych suplementów białkowych. Kazeina po spożyciu zmienia konsystencję w rodzaj odpornego na działanie kwasów trawiennych koloidu i bardzo wolno przesuwa się przez układ pokarmowy. Dzięki temu czas jej wchłaniania wydłuża się nawet do 7 godzin.

Koncentrat białka jaj stanowi źródło aminokwasów egzogennych w tym BCAA (aminokwasów egzogennych rozgałęzionych) oraz bogate źródło alaniny i argininy. Są to aminokwasy stymulujące m.in. syntezę tlenku azotu, zwiększając przy tym przepustowość krwi w mięśniach.

Białko jaja jest trawione w łatwy sposób, jednak jego wchłanianie trwa nawet do 3 godzin. Ten rodzaj białka ma wpływ na regenerację mięśni po treningu.

Białko konopne zaliczane jest do pełnowartościowych białek roślinnych bogatych w aminokwasy BCAA oraz naturalne kwasy omega-3  i omega-6 w optymalnej proporcji 3:1. Co więcej jest to produkt łatwo przyswajalny, nie powodujący dolegliwości żołądkowych. Właściwości odżywcze tego białka kwalifikują go do kategorii Superfoods.
KUPUJĘ